Cercul Sigurantei Emotionale
Cercul Sigurantei e un program de parenting adresat parintilor, educatorilor, profesorilor si tuturor celor care isi doresc sa colaboreze mai eficient cu copiii, sa-i inteleaga si sa se inteleaga, astfel incat sa-si faca si viata lor mai usoara si in acelasi timp sa sprijine dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Are in spate Teoria Atasamentului, dezvoltata de John Bowlby, incepand cu anii 1960. El a pus bazele parentingului pe care il cunoastem azi, deoarece, desi cu mare rezistenta din partea comunitatii psihologilor de la acea vreme, el a reusit sa descopere si mai apoi sa demonstreze ca a raspunde la nevoi copiilor intr-un mod afectuos duce la dezvoltarea de adolescenti si adulti mai echilibrati, mai sanatosi dpdv mental si care se bucura de relatii mai satisfacatoare atat la locul de munca, cat si in viata personala. Si mai ales in relatiile romantice. Adultii SIGURI, asa cum ii numeste el pe acesti adulti care au o relatie armonioasa cu parintele, sunt acei adulti care se simt confortabili cu apropierea fizica si emotionala de o persoana si in acelasi timp pot sa-si lase partenerului sa mearga in explorare, stiind ca se vor intoarce. Acei adulti care pot sa fie si vulnerabili si generosi, dar care isi cunosc propriile limite si pot sa le puna cu blandete.
Studiile ne arata ca in cazul copiilor cu un atasament sigur se observa: O mai buna capacitate de invatare, o mai buna sanatatea emotionala si o mai buna capacitate de a face fata stresului, adica Rezilienta.
​
Acest program de parenting prezinta nevoile copilului si dificultatile parintilor, asa cum reies ele din Teoria atasamentului, o teorie ce sta la baza dezvoltarii bio-psiho-sociale a copilului, intr-o forma accesibila si mai inainte de toate, cu scopul de a aduce constientizari care duc la schimbari de lunga durata, mai in profunzime.
La ce ne ajuta un atasament sigur?
Vrei ca copiii sau elevii/copiii cu care lucrezi sa:
​
Colaboreze mai usor
Sa Aiba mai multa incredere in sine si in tine
Sa stie cand si la cine sa ceara ajutor
Sa-si rezolve singur problemele
Sa se bucure de mai multa fericire alaturi de parinti
Sa fie in relatii mai bune cu fratii si surorile sale
Sa stie ca exista solutii pentru majoritatea problemelor
Sa simta mai putina furie fata de parinti
Sa aiba incredere in oamenii pe care ii iubeste
Sa aiba relatii armonioase ?
Toate cele de mai sus provin din crearea unui atasament sigur fata de o persoana de atasament. Ele au fost observate ca si consecinte pozitive pe baza studiilor longitudinale in urma obtinerii unui atasament sigur.
​
Toti ne dorim sa facem mai mult si mai bine, insa asta vine cu costuri foarte mari: certuri, epuizare, uneori chiar pierderea unor relatii importante din viata.
Cercul Sigurantei ne invata cum sa ne sprijinim copiii nostri sau cu care lucram sa se dezvolte armonios si sa aiba relatii bune astfel incat sa nu ne pierdem pe noi in tot acest demers al cresterii copiilor.
​
Structura program
8 Intalniri saptamanale a cate 2h
Numarul de participanti dintr-o grupa e limitat, astfel incat fiecare voce sa fie auzita intr-un cadru cald si sigur
+ 1 intalnire de follow-up si mentinere o data la 2 luni pentru a discuta situatii concrete care apar
Si/sau situatii concrete pentru care caut solutii in relatia cu copilul/copiii mei
Toate astea si multe altele, intr-o atmosfera in care sunt acceptate toate emotiile si parerile, intrucat impreuna, suntem mai mult decat suma partilor!
​
Daca vrei sa afli mai multe te poti inscrie aici pentru urmatoarea grupa:
​
Se poate achita in 2-3 rate. Plata se face pentru intreg programul, iar in caz ca e imposibila participarea la una dintre sesiuni, se va putea recupera cu urmatoarea grupa sau va fi accesibila inregistrarea pe o perioada limitata.
La plata integrala se aplica o reducere de 10%.
Pentru al doilea membru din aceeasi familie, reducere 40%
Intalnirile de follow-up se achita separat, in functie de prezenta.
​
Niste articole care explica si mai multe despre atasament pentru cei curiosi:
https://www.clinicaoananicolau.ro/tipuri-de-atasament/
Si corelatia cu somnul:
https://bebedoarme.ro/blog.php?idArticol=70&articol=Cum-sa-creezi-un-atasament-sigur-cu-copilul-tau
​
Pentru alte servicii sau daca doresti sa afli mai multe despre stilul tau de atasament, ne poti scrie la numarul de mai jos.
​